За да подпомогне киноиндустрията по време на коронавируса и да осигури

...
За да подпомогне киноиндустрията по време на коронавируса и да осигури
Коментари Харесай

„Оскарите“ с извънредно правило – допускат филми с онлайн премиера

За да подкрепи киноиндустрията по време на коронавируса и да обезпечи равнопоставеност, филмовата академия на Съединени американски щати вкара нова краткотрайна точка в регламента за премиите „ Оскар “ – за 93-тата гала критиците ще преглеждат кандидатури на продукции, чиито министър председатели са били онлайн.

Така плановете, дебютирали в стрийминг платформи, се позволяват на влиятелния конкурс за първи път в неговата история, въпреки и отчасти, защото спомагателното изискване е излъчените в цифровото пространство филми да са имали планувана премиера преди пандемията. Правилото ще отпадне след отварянето на киносалоните.

„ Трагичната пандемия от COVID-19 докара до това краткотрайно изключение в условията на премиите. Академията поддържа членовете и сътрудниците си в тези несигурни времена. Признаваме значимостта на тяхната работа и това да бъде забелязана, изключително в този момент, когато аудиторията прави оценка филмите повече от всеки път “, разясниха ръководителите на филмовата академия, Дейвид Рубин и Доун Хъдсън.

Промени са въведени и при присъединяване в категориите, свързани с озвучаване – тази година ще бъде присъдена единствено една премия за достижения в региона. За най-хубава музика ще могат да аплайват само филмите с над 60% авторски песни, като за продължения и франчайзи се изискват минимум 80%.

Следващата гала по връчване на премиите „ Оскар “ ще се организира на 28 февруари 2021 година, като уредниците си резервират опция за вероятно отсрочване във времето.

В началото на седмицата от управленията на най-големите кино фестивали, в това число тези в Кан, Берлин, Венеция и Торонто, оповестиха, че сплотяват напъните си за общо онлайн събитие, което ще се организира на 29 май.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР